A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Lifestyle / Adevărul despre moartea lui Yuri Gagarin

Adevărul despre moartea lui Yuri Gagarin

Yuri Gagarin a făcut istorie atunci când, la vârsta de doar 27 de ani, a devenit primul om care a călătorit în spațiu. Pe 12 aprilie 1961 el a atins o altitudine de aproximativ 327 de kilometri. Zborul a durat 108 minute, iar viteza de deplasare a navetei a fost de 27.400 km/h. După ce a reintrat în atmosferă, Gagarin s-a parașutat, când se afla la o altitudine de șapte kilometri, deoarece nu ar fi supraviețuit impactului dur cu care a aterizat capsula spațială. El a demonstrat că omul poate supraviețui condițiilor dificile ale decolării si aterizării unei navete, dar și lipsei gravitației. A fost una dintre cele mai durabile victorii din Războiului Rece ale Uniunii Sovietice.

Dar, în 27 martie 1968, Gagarin si-a pierdut viața după ce avionul ”MIG-15UTI”, pe care îl pilota alături de un instructor de zbor, s-a prăbușit lângă orașul Kirzhach. Trupul lui Gagarin a fost incinerat, iar cenușa îngropată în zidurile Kremlinului din Piața Roșie. Ca o ironie a sorții, înainte să moară, Gagarin primise aprobarea să se antreneze pentru o a doua misiune în spațiu. Accidentul de avion a ridicat multe semne de întrebare: crimă?, sinucidere?, OZN-uri? Printre teoriile conspirației au fost/sunt și acelea că Gagarin a fost ucis la ordinele liderului sovietic Leonid Brejnev pentru o infracțiune nespecificată, lipsă de loialitate față de partid, sinucidere sau că avionul a fost lovit de un OZN.

Documentele accesibile, aflate în arhivele Kremlinului, declasificate la începutul anului 2011, vin să demonstreze concluzia că pilotul a virat pentru a evita un balon meteorologic, cauzând intrarea în vrie și impactul cu solul, ucigându-l pe loc. Dar, după 40 de ani de păstrare a secretului, cauza reală a morții lui a fost dezvăluită de către colegii cosmonautului. Aleksei Leonov (în 1965 a fost primul om care a ieșit în afara navei spațiale) la începutul lunii iunie 2013 a adus în atenție documentele declasificate care ar putea să pună punct speculațiilor. El a făcut parte dintr-un comitet oficial care a investigat accidentul. Mai important, este că el a fost acolo în acea zi fatidică din luna martie. Acum se spune că moartea misterioasă a lui Yuri Gagarin este în sfârșit rezolvată.

Aleksei Leonov a spus că i s-a permis accesul la documente declasificate ale comisiei care a investigat moartea primului om care a ajuns în spaÈ›iu. Conform concluziilor comisiei care a anchetat accidentul ”În ziua fatidică de 27 martie 1968, un avion de vânătoare Su-15, ce a decolat de pe aeroportul militar Jukovski de lângă Moscova, se afla neautorizat în zona aeriană în care se derula zborul de antrenament al echipajului Gagarin-Sereghin (Vladimir, pilot militar). Avionul de vânătoare a făcut o manevră “imprudentă”, în condiÈ›ii de vizibilitate redusă din cauza ceÈ›ii, ceea ce a făcut ca aparatul de zbor în care se afla Gagarin să intre în vrie”. “De 20 de ani mă lupt să spun adevărul despre moartea lui Iuri Gagarin. 

ÃŽn raportul oficial cu privire la deces, scrie că avionul lui Gagarin a făcut o manevră bruscă, care a trimis avionul în vrie ÅŸi, apoi, s-a zdrobit de pământ.  Echipajul a murit. Adevărat delir!”, a declarat Leonov, într-o conferinţă de presă, desfăşurată în Zviozdnâi gorodok (OraÅŸul cosmonauÅ£ilor). ”În realitate lucrurile au stat complet altfel. La 27 martie 1968, în timpul zborului Gagarin-Sereghin, în aceeaÅŸi zonă a nimerit, în mod neautorizat, un avion de vânătoare Su-15, care efectua un zbor de pe aerodromul Jukovski. Acest avion nu avea ce să caute acolo. Pilotul de pe Su a încălcat regulile ÅŸi a coborât până la o înălÅ£ime de 450 de metri – ÅŸtiu bine acest lucru pentru că am vorbit cu martori – iar apoi a amplificat forÅ£a tracÅ£iunii ÅŸi a intrat pe culoarul său. La o distanţă de 10-15 metri, în nori, trecând pe lângă avionul lui Gagarin l-a răsturnat, după care avionul a intrat în vrie, o spirală profundă, cu o viteză de 750 de km/oră. 

La ieșirea din vrie, aparatul lui Gagarin a reuşit să facă o jumătate de rotație şi s-a ciocnit de sol. Nu este niciun mister în acest caz, ci doar neglijență şi încălcare a regimului de zbor. Ceea ce mă întristează este că persoane care au făcut parte din această comisie, printre care celebrii piloți de aviație, cunoșteau adevărul, dar au pretins ani în şir că nu-l cunosc. Aş dori ca şi familia lui Iuri Gagarin să ştie adevăratele cauze ale morții sale. Din păcate numele pilotului care se afla la manşa lui Su-15 şi a cărui neglijență a dus la moartea primului cosmonaut al lumii, nu pot să-l menționez. Mi s-a oferit posibilitatea să dezvălui adevărata cauză a morții lui Gagarin cu condiția să nu menționez numele pilotului din avionul de vânătoare. Acesta are acum 80 de ani, iar starea lui de sănătate este foarte gravă. Ceea ce am prezentat aici nu este o versiune pentru conspirație, ci adevărata cauză a morţii primului cosmonaut al lumii”, a declarat Aleksei Leonov pentru RIA Novosti.

About Abdi

Check Also

O invenție uimitoare: Păpușa ”scriitoare” din Elveția (VIDEO)

240 de ani. Aceasta este vârsta unei păpuși cu totul deosebite, creație a ceasornicarului elvețian Pierre Jaquet-Droz. Păpușa poate scrie, cu o pană de gâscă, orice text personalizat de până la 40 de litere. De asemenea, ochii săi u...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *