A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Lifestyle / Chilia Parintelui Arsenie Boca, muntii Fagaras, pe Valea Sambetei, aproape de Cabana Sambata

Chilia Parintelui Arsenie Boca, muntii Fagaras, pe Valea Sambetei, aproape de Cabana Sambata

Putina istorie! Peştera săpată-n stâncă de părintele Arsenie Boca ( la mănăstirea Prislop ) şi unde se ajunge urcînd de la cimitirul mănăstirii , pe potecă ! Părintele Arsenie Boca a fost stareţ timp de 11 ani ( între 1948-59 ) fiind considerat “Sfântul Ardealului” prin minunile făcute de acesta..

Părintele Arsenie , Zian-Vălean Boca ( numele său real ) s-a născut pe 29 IX 1910 în com. Vaţa de Sus , jud. HD. construindu-şi chilia “Izvoru Viu” din apropierea mănăstirii Sâmbăta în 1947 ! Puţini oameni ştiu că părintele Arsenie a pictat scena cu Mihai Viteazul de la Ateneu , pe lângă faptul că a pictat- integral- şi mănăstirea Drăgănescu , com .Mihăileşti,jud.GR.

Chilia Părintelui Arsenie Boca se află în munții Făgăraș, pe Valea Sâmbetei. Este un loc aproape inaccesibil, săpat în jgheabul unor pereți prăpăstioși de stâncă, pe care părintele sculptase chipul Maicii Domnului, transformând sălbaticia munților în altar de rugăciune și meditație. Chilia Părintelui Arsenie Boca se înalță deasupra unei prăpăstii verticale de mai bine de 100 de metri.

About Abdi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *