A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / ABDI Says / Despre fotografie si fotografi

Despre fotografie si fotografi

Evenimentele importante trebuie imortalizate. Peste ani si ani, valoarea acestor momente creste. Nu doar oamenii care apar in aceste imagini, dar chiar si locurile se schimba si desi majoritatea proclama “oldies, but goldies”, cei care au trait in perioada respective, retraiesc pentru cateva secunde tineretea.

Sunt momente romantic, dulci, haioase, spumoase, aniversari, nunti sau botezuri, care capata un insemnatate in plus pentru eroii principali si atunci pe langa fotografii si clipuri video, trebuie sa existe si o poveste, care altfel sa fie spusa, daca nu in imagini, pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Nu degeaba negociatorii si vanzatorii profesionisti, stiu foarte bine ca 60% din negociere e limbajul corpului, adica tot o imagine, care daca este studiata indeajuns de mult, te poate ajuta foarte mult!

Daca exista cursuri special, exista si traineri sau psihologi, care si-au facut o meserie foarte cautata din “imagine”. Sa nu mai vorbim de fotomodele si manechinele profesioniste care castiga bani frumosi din … imagine.

La capatul celalalt se afla fotografii profesionisti, care stiu sa puna in valoare exact ce clientul cere. Piata fotografilor este oarecum impartita: fotografi pentru reviste, fotografi la diferite evenimente, fotografi in zone de razboi, fotografi pentru nunti si botezuri, etc.

Fiecare dintre ei spune o poveste si cu cat povestea este mai apreciata, cu atat fotografii devin mai celebri. Ce inseamna in acest caz o poveste mai buna? Inseamna o insiruite de poze care sa starneasca sentimente multiple in cei care le vizualizeaza. Ce poate fi mai frumos pentru un cuplu la inceput de drum, decat sa aiba o aminte mai mult ca perfecta de la nunta sau de la botez. Asa am vazut pe www.jadoris.com, un site de prezentare al fotografului Andrei Vulpe. Ce pot fi mai valoroase intr-o prezentare a unui fotograf decat fotografiile pe care le-a realizat deja si care au devenit fotografii de catalog pentru el. Fotograful intelege o data in plus, ca primul contact pe care il aveti cu el sunt de fapt fotografiile deja realizate, care au trecut de “testul” clientului.

Tineti minte pentru a avea success, trebuie insa sa povestiti si voi care sunt asteptarile voastre de la fotografiile pe care fotograful le va realiza. Nu este normal ca un fotograf sa va spuna ca stie el mai bine ce trebuie sa faca si voi sa il ascultati! 🙂 De fapt, cea mai buna reteta este un share-ing de informatii in ambele sensuri, pentru din acste schimb de informatii poate iesi ceva cu adevarat wow! Fotograful poate veni cu adaugiri si completari la asteptarile voastre, sa va dea sugestii pe care nu aveti de unde sa le stiti, care sa va placa si care sa va ajute sa aveti ce va doriti.

Am vorbit aici numai de evenimente de diferite feluri, dar oare v-ati gandit ca si fotografiile de familie au propria valoare? Cu atat mai mult cu cat in viata cuplului apare un copil? Sau poate doi, trei? 🙂 Ei bine fotografia profesionala nu trebuie sa apara numai la evenimente, nu-i asa?

About Abdi

Check Also

Galerie FOTO UIMITOARE: FORȚA HIPNOTIZANTĂ A VALURILOR OCEANULUI

Forța oceanului nu se poate compara cu nicio altă forță existentă pe planeta noastră. Deși poate avea un efect devastator în timpul uraganelor sau tsunami-urilor, oceanul, prin ”liniștea” sa fascinantă, poate fi admirat, dar și ”c...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *