A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Business / Dictionarul corporatistilor – necesita completarile voastre! Corporatistul potrivit, la jobul potrivit!

Dictionarul corporatistilor – necesita completarile voastre! Corporatistul potrivit, la jobul potrivit!

Sa stai peste program este prima cerinta si cea mai usoara de indeplinit, pe care corporatistul a invatat-o de cand a inceput criza! Cu cat stai mai mult peste program, mai ales sa te apuce noaptea pe timpul verii, cu atat speranta de promovare in capul lor e mai mare!

Pentru manager, cu cat sta mai mult peste program, cu atat il incarca cu mai multe task-uri, avand grija sa il incurajeze pe bietul corporatist, sa-l propuna chiar si apoi sa-si dea acceptul sa intre intr-un program deschis celor mai buni si mai capabili oameni din companie, vazuti peste un oarecare timp (niciodata nu se stie cat!) intr-o pozitie manageriala! 🙂

Niciodata nu va deveni insa acest corporatist manager, pentru ca altcineva, mai plin de relatii si de serviabilitate (human, nu business!) fata de actualul manager, va fi fost promovat! Si pentru a-l motiva sa stea si mai mult peste program, feedback-ul in urma aplicatiei la pozitia de manager este ca a fost foarte bun, foarte aproape de cel care a iesit manager acum, trebuie sa mai lucreze doar la una sau doua competente (observati ca nu am folosit “dar mai trebuie” ca sa nu anulez sau sa neg enuntul anterior prin folosirea conjunctiei coordonatoare adversativ? “dar” 🙂 )

Am observat situatii concrete de genul:
1. “Competitie” – motiv de lauda intre colegi pentru cel care reuseste sa aiba cele mai multe zile de concediu neefectuate. Propun sa cracanam o sampanie sau mai bine lunar sa-i dam o diploma printata la Xerox-ul Color! 🙂

2. Raspunsuri la email-uri oricand si oriunde – toti cunoastem persoane care isi iau BlackBerry-ul seara si dimineata la toaleta si raspund de acolo. Noroc ca nu se transmite inca si mirosul prin e-mail. Alta situatie: esti sambata noaptea in club, dansezi, te distrezi etc. Iti vibreaza smartphone-ul. Lumea ta se pune pe pauza cat tu te apuci sa-i raspunzi acelui individ la mesaj. Aceasta actiune atesta, bineinteles, importanta rolului tau in companie, iar tu vei gasi in aceasta falsa lauda o motivatie pentru a reproduce acest comportament si in alte ocazii.

3. Concediul – conform definitiei, e perioada aia mai lunga sau mai scurta in care tu vrei sa te deconectezi si sa nu te gandesti la job.
“Da, frate, ati vazut cat de cool si dedicat e x-ulescu? Si-a luat laptop-ul cu el si cel putin o data pe zi raspunde la email-uri.” Apare si comentariu intre manageri: “pai da, dom’le, asa se face cand vrei sa te afirmi”.

Exemplele ar putea continua, insa cred ca prea rar mai gasim situatia ideala: om angajat pe un job pentru care este competent si eficient astfel incat sa termine cu succes task-urile in orele de lucru. Mai degraba avem om angajat pentru ca ne costa mai putin decat profesionistul celalalt, cu un vizibil overload pe sarcini, fara know-how sau experienta pentru a putea face fata cu succes acestor provocari si care se va chinui 2-3 ani sa-si carpeasca un mod de lucru cat de cat coerent, pana in momentul in care se va sictiri/plafona/satura si va pleca mai departe, iar cel care il va inlociu va avea parte, cel mai probabil, de acelasi cerc vicios.

Asadar: omul potrivit la locul potrivit!

Ce alte definitii mai aveti?

About Abdi

Check Also

Cu Orange, primăvara asta, toate florile îți aduc noroc!

Suflă zilnic în păpădia norocoasă, între 12 aprilie și 15 mai, și vei primi o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *