A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / ABDI Says / Din nou despre centrale termice

Din nou despre centrale termice

Vine iarna, bine-mi pare, daca am caldura mare! V-ati facut verificarea centralei pentru iarna? V-am mai tot povestit pe aici despre central termice, electrice si altele…

Va spuneam ca la masini, legea tot mai prevede o verificare, adica inspectie tehnica periodica la doi ani, dar centralele inca nu au ajuns sa fie si ele in lege, asa ca legea trebuie sa o faceti voi pentru … voi!

Verificarea centralei termice inseamna sa faceti o serie de masuratori cu aparate verificate metrologic, cum de exemplu: manometru, multimetru, analizor de gaze, pompa de verificari. Rezultatele se trec intr-un Raport de Verificare Tehnica care este tipizat, (si are forma unui check list) .

Pentru cei pe care insa i-a prins sezonul rece fara tot ce au nevoie, internetul le vine in ajutor. Gasesti sa cumperi, daca ai nevoie, dar si o gramada de informatii, inclusive detalii tehnice si scheme de montaj, daca nu mai stii pe unde ai “arhivat” toate manualele primate la achizitie.

De obicei intru pe shop-einstal.ro pentru ca de acolo mi-am achizitionat o gramada de instalatii termice si sanitare, mai exact de la centrala termica, si pompa hidrofor, pana la bateria de la baie, impreuna cu rezervorul wc si capacul wc.

Pentru ca recent am sfatuit un prieten ce centrala sa-si achizitioneze, va povestesc si voua doua lucruri basic:

  1. Centralele termice se grupeaza in functie de tipul de combustibil folosit:

– centrale electrice

– centrale pe gaz natural

– centrale pe combustibil lichid

– centrale pe GPL

– centrale pe combustibil solid (asa zisele centrale ecologice)

– pompe de caldura

  1. Folosirea lor este influentata de zona geografica, de amplasament in interior sau exterior, si de usurinta procurarii combustibilului.

Cam multi factori care influenteaza alegerea centralei potrivite care sa ne faca caldura iarna, nu-i asa

Pentru ca prietenul meu isi achizitiona centrala pentru casa de la munte, i-am mai sugerat sa-si achizitioneze si un UPS central termica. Chiar daca e romantic sa aprinzi o lumanare, cand cade curentul electric si tu ramai in bezna, in intuneric total, tot nu cred ca v-ati dori sa ramaneti si in frig. In zona de munte in care va folosi centrala sunt si fluctuatii de current, tensiuni la varf si supratensiuni, asa ca UPS-ul – Uninterruptible Power Supply – adica o sursa neintreruptibila de putere – va proteja suplimentar centrala termica de perturbatiile din reteaua de alimentare cu energie electrica si de intreruperea (accidental sau nu) furnizarii cu energie electrica.

About Abdi

Check Also

Centrala termica in condensare

V-am tot vorbit pe aici despre central termice. Centrala termica este o instalatie care se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *