A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Lifestyle / Fata care plânge cu lacrimi de sânge » Foto

Fata care plânge cu lacrimi de sânge » Foto

Medicii sunt intrigați: se luptă să învingă o afecțiune rară. O tânără de 20 de ani, pe nume Yaritza Oliva, din Purranque, Chile, s-a prezentat la un control medical acuzând că are probleme cu ochii și că plânge cu lacrimi de sânge în fiecare zi. La începutul lunii iunie 2013, a descoperit cu stupoare că din ochi, de mai multe ori pe zi, i se preling mici picături roșiatice. Medicii oftalmologi nu au reușit să o diagnosticheze exact şi i-au prescris un simplu tratament cu picături, menit să-i amelioreze simptomele. Ea a spus că durerea este “de nedescris”.

Familia a făcut deja un apel pentru strângerea de fonduri pentru tratamentul ei. Încurajați de promisiunea apariției unor sume de bani pentru cercetări, parte dintre experți s-au și grăbit să sugereze că tânăra suferă de ceea ce numește ”haemolacria”, o afecțiune foarte rară, care provoacă producerea lacrimilor ce conțin sânge. Cauza acesteia nu este clară, se presupune doar că ar fi vorba despre simptomul unor boli de sânge, legate de coagulare – sau a unor tumori. Printre cele mai cunoscute cazuri din lume se află și cel al lui Calvino Inman, în vârstă de 17 ani, din Tennessee, care plânge cu lacrimi de sânge de cel puțin trei ori pe zi.

“Câteodată simt ca și cum îmi vine o lacrimă și simt cum mi se umezesc ochii. Altă dată însă pur și simplu explodează. Oamenii mă consideră posedat. Ochii îmi sângerează indiferent unde sunt și se întâmplă tot timpul, la școală, acasă și în vreme de noapte, în somn. Înainte de a apare această lăcrimare mă arde nițel zona ochilor, dar altă dată nici măcar nu știu că s-a întâmplat. Îmi spun oamenii care încep să se uite ciudat la mine. Altă dată am simțit așa cum cineva parcă m-a lovit cu un ciocan în partea stângă a capului. Sunt nopți în care nu pot să dorm”, a povestit Calvino.

Un caz asemănător a fost raportat și în India. Suferinda se numește Rashida Khatoon și boala se manifestă prin ”izvorârea” unor lacrimi de sânge care curg indiferent de starea de spirit a tinerei. Medicii au diagnosticat-o cu ”heamolacria” și presupun drept cauză ori o tumoare ori o fisură în “glandele lacrimare, mecanismele anatomice ce conțin și eliberează lacrimi” de la nivelul ochilor. Afecțiunea este înfiorătoare, nu se cunoaște un tratament și indienii văd în pacientă un ”trimis sfânt”, considerând boala ei un semn religios.

Twinkle Dwivedi, din Uttar Pradesh, India, este o adolescentă care suferă de o versiune destul de groaznică a acestei afecțiuni numită ”haemolacria”. În cazul ei nu numai ochii îi sângerează ci apar picături de sânge și la nivelul nasului, al părului, gâtului și tălpilor. Este aproape ca o transpirație sângeroasă. E ciudat că nu simte nici o durere. Până la vârsta de 12 ani Twinkle a fost un copil perfect normal. Apoi dintr-o dată, a început să sângereze oriunde de la 5 până la 20 de ori pe zi.  

”Bluza cu care eram îmbrăcată la școală era tot timpul roșie. Nimeni nu se apropia de mine, refuzau să mă mai cheme la joacă. A fost înfricoșător. Prietenii mei au spus că este dezgustător”, a dezvăluit Twinkle. Curând i-a fost interzis accesul în școală și astfel a fost obligată de împrejurări să studieze la domiciliu. Săteni cred că fata este blestemată și unii strigă pe stradă cuvinte jignitoare la adresa ei. (internet)

About Abdi

Check Also

O invenție uimitoare: Păpușa ”scriitoare” din Elveția (VIDEO)

240 de ani. Aceasta este vârsta unei păpuși cu totul deosebite, creație a ceasornicarului elvețian Pierre Jaquet-Droz. Păpușa poate scrie, cu o pană de gâscă, orice text personalizat de până la 40 de litere. De asemenea, ochii săi u...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *