A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Lifestyle / ”Fotosinteză”: oameni care se hrănesc cu lumină

”Fotosinteză”: oameni care se hrănesc cu lumină

De ce fel de hrană are nevoie corpul uman pentru a supraviețui? De-a lungul timpului diverse persoane au experimentat fel de fel de metode menite demonstreze că oamenii pot trăi apelând la altfel de ”hrană”. Sunt multe asemenea cazuri în lume, dar unele pur și stau sub puterea anonimatului. O femeie din Seattle, cu numele de Navenna Shine, în vârstă de 65 de ani, își folosește propriul corp pentru experiment. Femeia a declarat că nu a mai mâncat în ultimele două luni, dorind să exploreze un concept potrivit căruia mâncarea nu este necesară şi razele soarelui pot oferi toate substanțele de care corpul are nevoie.

Este o încercare de a testa experienÈ›ele unui grup ciudat de yoghini numit ”The Breatharians”, care de sute de ani pretind că au capacitatea de a trăi numai cu ”lumină”. ”A trăi cu lumină înseamnă a apela la sistemul spiritual – minte / sisteme spirituale – încorporate în corpul nostru care ne pot oferi exact ceea ce avem nevoie pentru a fi sănătoÈ™i È™i bine. Mâncarea nu este necesară È™i razele soarelui pot oferi toate substanÈ›ele de care corpul are nevoie”, a scris Shine pe site-ul ei. Ea își tine fanii informaÈ›i prin intermediul conturilor Facebook È™i Youtube, povestindu-le stările prin care trece. ÃŽn scopul de a demonstra activitățile de zi cu zi, ea a comandat instalarea a opt camere de luat vederi, care monitorizează toată casa, 24/24 de ore, un mod prin care arată că nu se hrăneÈ™te. ÃŽntr-unul dintre videoclipuri a declarat că se simte foarte bine È™i că din când în când are senzaÈ›ii asemănătoare foamei.

Cu toate acestea, ea spune ca a avut si neplăceri din cauza dietei bazate pe apă È™i soare, având parte de senzaÈ›ii de gât uscat, ameÈ›eli, constipaÈ›ie, greață, oboseală (mai ales după un efort fizic scurt) È™i general de slăbiciune. Mai mult, lipsa mâncării a avut un impact negativ asupra vieÈ›ii sale sociale. Femeia vrea sa trăiască aÈ™a de acum în acolo, povestind despre oamenii care trăiesc de zeci de ani fără să consume alimente solide. ”Am senzaÈ›ia că trupul meu a ajuns la un punct în care a folosit toate grăsimile lui stocate È™i acum se luptă să consume noua hrană. Bănuiesc că acest lucru ar putea fi punctul în care trebuie să decidă: fie să găsească calea spre sistemul spiritual, sursa capabilă să-l facă să trăiască cu lumină, fie să continue să consume hrana din rezerva corpului.” Plantele au capacitatea de a trăi din ”nimic”: doar din lumina soarelui, apă È™i aer, datorită fotosintezei. Ba mai mult: se regenerează, înfloresc È™i produc fructe È™i seminÈ›e.

Ar putea corpul uman să dispună de asemenea puteri misterioase pentru o fotosinteză de tip uman? ȘtiinÈ›a ne spune că… nu. Și aceasta deoarece noi nu avem ceea ce se numeÈ™te ”cloroplaste”, organite din celulele plantelor responsabile pentru efectuarea fotosintezei. ÃŽn al doilea rând, nu există pur È™i simplu nici o dovadă că este posibilă o asemenea hrănire, doar poate în cazul yoghinilor experimentaÈ›i. MulÈ›i oameni obiÈ™nuiÈ›i, care nu au mâncat, au murit de foame. Potrivit statisticilor, în lume există peste 5.000 de oameni care trăiesc doar cu aer si lumină. Testele medicale la care au fost supuÈ™i nu au dat nicio dovadă că persoanele respective ar suferi de foame. Modul în care ei trăiesc fiind aproape un miracol. MulÈ›i bretarieni cred că apa este inutilă. Unul dintre liderii acestei miÈ™cări, o australiancă pe nume Ellen Greve, cunoscută cu numele de “Jasmuheen”, pretinde că ”supravieÈ›uieÈ™te cu lumină” din 1993.

Dar, potrivit cercetătorilor, ”Jasmuheen” este responsabilă pentru moartea mai multor oameni care au încercat metodele ei de hrănire. SpecialiÈ™tii au declarat că este posibil ca un om să supravieÈ›uiască fără hrană timp de două luni, dar numai în circumstanÈ›e extreme, È™i nu este recomandat medical. Corpul consumă din propriile sale magazii È™i când acestea se vor epuiza complet începe procesul de dezintegrare È™i în final inima se va opri. Pentru că în lipsa hranei necesare nici creierul nu funcÈ›ionează la parametrii normali. Sunt cunoscute cel puÈ›in patru cazuri de persoane care au murit căutând “viață din lumină”. ÃŽn cazul în care organismul nu mai obÈ›inere produsele alimentare, el recurge la zaharurile stocate. Este vorba despre – sursa de combustibil primar – sub forma de glicogen. Acest glicogen poate fi transformat în glucoză. Dar când È™i acest combustibil se termină, cu ultimele puteri corpul apelează la grăsimi care este transformată în sursă de energie secundară numită ”corpi cetonici”.

Dar, după ce È™i grăsimea se termină… organismul ​​reciclează proteine din sistem È™i în cele din urmă din muÈ™chi pentru a le converti în energie. Dacă ”experimentul Shine” este real, È™i nu există mâncare ascunsă prin casă, în spatele camerelor de supraveghere, atunci e posibil ca reuÈ™ita să schimbe tot ce È™tiam despre noi înÈ™ine, tot ceea ce făcem pe planeta noastră. “Vă puteÈ›i imagina, dacă nu am mai mânca, cât de liberi am fi? O cantitate mare de timp, efort È™i resurse le consumăm doar pentru a pune mâncare pe masă. Dacă oamenii nu trebuie să mai mănânce, am putea întoarce viaÈ›a planetei noastre spre o altă direcÈ›ie”, spune Shine, pe site-ul ei. Ea intenÈ›ionează să realizeze acest experiment pe o perioada de patru până la È™ase luni. Un trai zilnic numai cu lumină, apă È™i ceai.

Ea promite să nu triÈ™eze, È™i să fie sinceră față de camerele de supraveghere. ÃŽn timp ce Shine pare să creadă cu sinceritate în posibilitatea de succes, È™tiinÈ›a este destul de neclintită în această problemă. Corpul uman poate trăi pentru puÈ›in mai mult de o lună fără mâncare, chiar È™i în cele mai extreme cazuri. Shine își pune sănătatea în pericol serios cu acest “experiment”. De fapt, Shine nu este chiar primul breatarian care încercă să trăiască fără hrană. Un număr de alÈ›ii curajoÈ™i au încercat această metodă dar cu rezultate îngrozitoare. MulÈ›i au murit, alunecând în comă. Cei care au rămas în viață au supravieÈ›uit pentru că au avut noroc de o asistență medicală de urgență. AlÈ›ii, cum de exemplu este cazul indianului Prahlad Jani, trăieÈ™te de 70 de ani fără mâncare È™i fără apă. Cum? Povestea lui »» aici.

About Abdi

Check Also

O invenție uimitoare: Păpușa ”scriitoare” din Elveția (VIDEO)

240 de ani. Aceasta este vârsta unei păpuși cu totul deosebite, creație a ceasornicarului elvețian Pierre Jaquet-Droz. Păpușa poate scrie, cu o pană de gâscă, orice text personalizat de până la 40 de litere. De asemenea, ochii săi u...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *