A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Business / Google, Yahoo, Procter & Gamble fondate de imigranti in SUA

Google, Yahoo, Procter & Gamble fondate de imigranti in SUA

Societatile infiintate de imigranti care sunt incluse in clasamentul Fortune 500 au avut, in 2011, peste 3,6 milioane de angajati in toata lumea si au generat venituri in valoare de 1,7 trilioane de dolari, in 2010, scrie Huffington Post.

In plus, aceasta tendinta pozitiva a crearii locurilor de munca nu este valabila doar pentru niste cazuri izolate.

Astfel, conform unui raport din 2012, imigrantii incep de doua ori mai multe afaceri noi in SUA decat nativii, iar din 2011, la astfel de firme sunt angajati 1 din 10 americani.

Situatia sta la fel si in alte tari. De exemplu, comunitatea romaneasca din Italia a demarat pana in prezent 37.000 de societati, plasandu-se pe locul al doilea, dupa marocani, in randul imigrantilor care si-au deschis o firma.

De asemenea, in 2012, in statul peninsular au existat 477.519 de afaceri infiintate sau gestionate de straini, reprezentand 7,8% din totalul intreprinderilor.

Iata cele mai mari companii americane infiintate de imigranti:

Google

Fondator: Sergey Brin
Tara de origine: Rusia
Lucru inedit: Numele celebrului motor de cautare provine de la termenul matematic “googl”, care desemneaza numarul 1 urmat de o suta de zerouri.

AT&T

Fondator: Alexander Graham Bell
Tara de origine: Scotia
Lucru inedit: Bell a venit initial in SUA pentru a preda la o scoala speciala, pentru copii surzi, insa aceasta meserie l-a condus la inventarea telefonului.

Goldman Sachs

Fondator: Marcus Goldman
Tara de origine: Germania
Lucru inedit: Banca a fost fondata in 1869 in New York, iar sediul initial era intr-un birou format dintr-o singura incapare, pe Pine Street.

eBay

Fondator: Pierre Omidyar
Tara de origine: Franta
Lucru inedit: Cel care detine site-ul de comert si sotia lui sunt singurii donatori privati catre organizatiile care militeaza impotriva traficului de carne vie.

Yahoo!

Fondator: Jerry Yang
Tara de origine: Taiwan
Lucru inedit: La varsta de 10 ani, cel care a pus bazele gigantului IT stia un singur cuvant in engleza: “shoe” (pantof – tr.).

Colgate

Fondator: William Colgate
Tara de origine: Anglia
Lucru inedit: Inainte sa devina cunoscuta pentru pasta sa de dinti, in 1806, Colgate se ocupa cu producerea de sapunuri si lumanari.

Kraft Foods

Fondator: James L. Kraft
Tara de origine: Canada
Lucru inedit: James Kraft abia a reusit sa puna bazele gigantului alimentar, pentru ca fosta sa afacere, o companie producatoare de branza, daduse faliment.

Pfizer

Fondatori: Charles Pfizer, Charles Erhart
Tara de origine: Germania
Lucru inedit: Cei doi au infiintat compania de produse farmaceutice cu un imprumut de 2.500 de dolari de la tatal lui Pfizer.

Procter & Gamble

Fondatori: William Procter, James Gamble
Tara de origine: Anglia, Irlanda
Lucru inedit: Procter a fost incurajat sa vina in SUA in 1830, dupa ce magazinul sau din Londra a luat foc si a fost jefuit.

About Abdi

Check Also

Google’s #SwitchtoPixel Ad Campaign Gets ‘Real’ People to Talk to You Directly
Google’s 'Switch to Pixel' campaign continues with a series of ads to coincide with the launch of the new Pixel 4.

The new ads are basically a series of first person monologues that feature a Pixel user speaking into a portrait or landscape cut-out that's meant to mimic a real conversation with someone via your new Pixel 4.

In one #SwitchtoPixel video ad, Lizette talks to the viewer about using Google's Active Edge, which launches Google Assistant for voice commands so that she can find out what music is playing.

At least seven other #SwitchtoPixel ads have since been released which features the same video style, messaging and tone. Check out a few more of the ads below.

#SwitchtoPixel | Have it All


#SwitchtoPixel | Meet Your New Assistant


#SwitchtoPixel | Shoot Like a Pro


#SwitchtoPixel |Get It Together


#SwitchtoPixel | Be Film Festival Ready


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *