A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Vedete / RO News / Patronul RDS din ce in ce mai bogat

Patronul RDS din ce in ce mai bogat

Patronul RCS&RDS a urcat într-un singur an pe locul 4 de pe poziţia a şaptea în Top 300 Capital Cei mai bogaţi români. În ediţia din acest an, Zoltan Teszari are o avere estimată la 690-700 milioane euro.

Proprietar al RCS&RDS, lider pe piaţa serviciilor de televiziune şi de internet din România, Zoltan Teszari evită apariţiile în public, fiind supranumit “miliardarul invizibil”.  Acesta a făcut din RCS & RDS unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania şi Italia, Slovacia şi Croaţia. Din aceste ultime două ţări, compania s-a retras anul acesta deoarece operaţiunile grupului erau mici. Germanii de la Deutsche Telekom au cumpărat, prin intermediul Slovak Telekom, operaţiunile RCS&RDS Slovacia. Digi Slovacia avea circa 270.000 de abonaţi la serviciile de cablu TV şi internet. În ceea ce priveşte Digi TV Croaţia, acesta a fost achiziţionat de către operatorul local Vipnet, deţinut de Telekom Austria. Sumele tranzacţiilor nu au fost făcute publice. Nici în Ungaria compania nu merge prea bine după ce în ultimii doi ani de zile a pierdut aproape 10% din cota de­ţi­nută pe piaţa de servicii de televiziune fără fir (prin satelit şi prin transmisiune digitală terestră). Creşterile de pe piaţa de cablu TV i-au permis însă operatorului să rămână la o cotă totală de 23% din piaţa TV, potrivit datelor publicate de Autoritatea naţională pentru media şi infocomunicaţii din Budapesta.
În România, îi merge bine

În ţara noastră, RCS&RDS a înregistrat, anul trecut, primul profit după mai mulţi ani de pierderi. În anul 2008, RCS&RDS avea o cifră de afaceri netă de 386,7 milioane euro şi o pierdere de 22,9 de milioane de euro. 6.654 de persoane lucrau pentru operator în 2008. În 2011, cifra de afaceri a operatorului era de 478,7 milioane euro, iar pierderile erau de 2,9 milioane euro. Numărul angajaţilor în 2011 crescuse la 6.910 persoane. Potrivit ultimelor date depuse la Ministerul de Finanţe, RCS&RDS a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 459 de milioane de euro, venituri totale de 633 milioane de euro şi cu un profit de 19,7 milioane de euro. Numărul angajaţilor a ajuns la 8.845 persoane. 

About Abdi

Check Also

Adam Schiff trivia: 42 amazing facts about the American politician

Adam Schiff is an American politician serving as as the U.S. Representative for California’s 28th congressional district since 2001. So let’s dive into some unknown and facts! His full name is Adam Bennett Schiff He was born on June 22, 1960 He is an American politician Serving as the U.S. Representative for California’s 28th congressional […]

3 comments

  1. Pai daca nu a mai investit si anul asta in drepturile tv pentru Liga 1, cred si eu ca s-a imbogatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *