A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / CLIENT / Revigoreaza-ti intreg organismul cu bors din tarate

Revigoreaza-ti intreg organismul cu bors din tarate

Ingredientul cel mai bun pentru acrirea ciorbelor este gustosul borș de tărâțe, preparat în casă de zeci de ani de către români de pretutindeni. Dar borșul este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru diferite afecțiuni.
Ingredientul cel mai bun pentru acrirea ciorbelor este gustosul borș de tărâțe, preparat în casă de zeci de ani de către români de pretutindeni. Dar borșul este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru diferite afecțiuni.

Tratamente naturiste cu borș din tărâțe – zeama din tărâțe de grâu macerate conține multe vitamine și minerale importante pentru organism

Zeama care rezultă din macerarea tărâțelor de grâu, adică borșul, conține vitamine din complexul B, vitamina C, D și H, aminoacizi esențiali, minerale și carbohidrați. Drojdia de bere conținută în borș are și ea vitamine și minerale foarte ușor de asimilat de organism (calciu, fosfor, magneziu), dar și seleniu și crom.
De asemenea, borșul este un bun dezinfectant, în tradiția populară medicinală se dădea copiilor care nu aveau poftă de mâncare și despre care se credea că sunt deocheați și se dădea și pentru mahmureală.

Tratamente naturiste cu borș din tărâțe – revigorează-ți întreg organismul cu 1 litru de borș proaspăt

Borșul este excelent revigorant pentru întregul organism, se folosește în cure după o perioadă de epuizare fizică și psihică sau în oboseală cronică. Se bea timp de 20 de zile o cană cu borș înainte de fiecare masă cu un sfert de oră. Pentru cei care au probleme cu ficatul sau bila pot ține aceeași cură, dar se adaugă în plus 1 linguriță de pulbere de pelin, pentru eficiență mai mare.
Borșul este cel mai bun remediu împotriva mahmurelii, dar cercetătorii nu au putut descoperi încă de ce. Mai mult, un litru de borș trezește orice om din beție. De asemenea, borșul se folosește și în afecțiuni ca astm, sinuzită, alcoolism, vomă, oboseală cronică, bronșită.

Tratamente naturiste cu borș din tărâțe – tratează bolile de inimă sau de ficat cu borș

Persoanele care vor să își curețe colonul sau rinichii, să șină o cură de 2 săptămâni cu o cană de borș înainte de fiecare masă. Este bun și pentru întărirea funcțiilor organelor interne. Hipertensivii și cei care au suferit de afecțiuni cardiovasculare ar trebui să bea borș mai des. Scade colesterolul, glicemia din sânge și de asemenea, scade riscul infarctului miocardic.
În cazul persoanelor care suferă de TBC, acestea să bea zilnic, pe stomacul gol, o jumătate de litru de borș proaspăt. Borșul distruge bacilii activi ai tuberculozei. Alcoolici pot fi tratați cu borș, dar trebuie să consume o perioadă îndelungată cantități semnificative de zeamă de borș. Pentru cei care nu au încercat încă, să bea 1-2 litri de borș la mahmureală, aceasta dispare în jumătate de oră.
Cei care suferă de oboseală cronică sau au trecut de curând prin perioade de epuizare fizică sau psihică, să bea 1 litru de borș proaspăt dintr-o dată. Vor simți cum se revigorează și își revin. Pot face acest lucru câteva zile la rând, borșul redă vitalitatea și starea de bine.

About Abdi

Check Also

Cum se prepara tinctura de rachitan

Rachitanul este o planta intalnita mai ales in fanete umede si zone mlastinoase. Denumirea sa stiintifica este Lythrum salicaria, "lythron" insemnand in greaca veche - "patate de sange", un nume legat de faptul ca rachitanul era folosit de soldatii g...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *