A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / ABDI Says / Săptămâna Mare | Săptămâna Patimilor | Patimile lui Hristos Ce reprezintă?

Săptămâna Mare | Săptămâna Patimilor | Patimile lui Hristos Ce reprezintă?

Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor sau Patimile lui Hristos reprezintă saptamana in care conform istoriei biblice a avut loc arestarea, judecata şi suferinţa lui Iisus şi se termină cu executarea Mântuitorului prin răstignire, perioada de dinainte de Înviere.

Povestea Patimilor lui Hristos cuprinde ca episoade importante:

  • Cina cea de Taină
  • Grădina Ghetsimani
  • Arestarea lui Iisus după trădarea lui Iuda
  • Judecarea şi condamnarea lui Iisus de evrei
  • Judecata lui Iisus de Ponţiu Pilat unde este condamnat la moarte prin crucificare si in final,
  • Crucificarea lui Iisus

Toate sunt comentate din punct de vedere istoric si religios, in clipul video de mai jos:

Sarbatori linistite tuturor!

About Abdi

Check Also

Venirea lui Mesia este iminenta

Un important rabin ultra-ortodox a transmis comunitatii un mesaj clar prin care anunta ca in curand Mesia va veni, deoarece sunt multe semne care prevestesc acest lucru.
Rabin Chaim Kanievsky, o somitate a comunitatii evreilor ultra-ortodocsi, a transmis recent un mesaj clar si fara echivoc, ca venirea lui Mesia este iminenta.
El a cerut evreilor sa „Aliyah” cat mai curand posibil. „Aliyah”, este verbul ebraic care inseamna „a merge in sus”, si se refera la reintoarcerea evreilor in Israel, actiune care este vazuta ca o profetie avand o mare incarcatura spirituala, care precede venirea lui Mesia.
Rabinul Kanievsky a fost prezent in orasul Bnei Brak, unde a prezentat scrierile lui Rabbi Yitzchak Ben Tzvi, care se refera la sfarsitul lumii si la alte profetii conexe.
Kanievsky, care este un pilon al comunitatii evreiesti, a declarat ca evreii din afara Israelului trebuie sa revina cat mai repede pe pamanturile lor, iar cei care sunt in tara nu trebuie sa plece, deoarece Mesia va veni in curand.
Rabinul Kanievsky a precizat ca venirea lui Mesia va fi la sfarsitul anului in curs. Mai multe persoane au cerut rabinului sa confirme si sa argumenteze aceste declaratii. El a formulat urmatorul raspuns: „In acest an (2015) este anul sabatic si se va incheia pe 29 Elul. In calendarul gregorian, aceasta data cade sambata pe 12 septembrie 2015.”
Cei care se ocupa cu interpretarea profetiilor biblice sustin ca luna septembrie a acestui an va fi o luna care va aduce „semne pe cer”. Pe data de 13 septembrie va fi o eclipsa partiala de soare, care coincide cu inceperea „Sarbatorii Trambitelor.”
Ca raspuns la apelul rabinului Kanievsky, evreii din Franta au inceput sa soseasca in Israel. Acest impuls este cu siguranta si o reactie la cresterea actiunilor antisemite si violenta islamista din Europa.
Anul trecut peste 7.000 de evrei francezi au revenit in Tara Sfanta. Ministerul de resort asteapta sosirea a inca 3.000 de evrei francezi in aceasta vara, care vor veni cu familiile si copii, pe care doresc sa-i integreze inainte de inceperea anului scolar.
„Va voi scoate din mijlocul popoarelor si va voi strange din tarile in care v-am risipit, cu mana tare si cu brat intins si varsandu-Mi urgia.” Ezechiel 20:34

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *