A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Business / Semne care indica faptul ca o persoana ne minte

Semne care indica faptul ca o persoana ne minte

Mintim pentru a parea mai interesanti in ochii celor din jur, pentru ca vrem sa obtinem ceva sau pentru ca ne temem sa nu ranim sentimentele cuiva drag. Motivele sunt nenumarate, dar chiar si cei mai priceputi mincinosi se pot da de gol. Totul este sa observi semnele care indica faptul ca o persoana nu este sincera.

Conform unui studiu publicat anul acesta, barbatii mint, in medie, de trei ori pe zi, iar femeile o singura data. De regula, reprezentatele sexului frumos spun neadevaruri care au legatura cu emotiile, in timp ce domnii mint in legatura cu actiuni sau sarcini pe care nu le-au indeplinit. Chiar daca nu ne putem transforma in detector de minciuni, exista o serie de indicii care ne pot arata ca persoana din fata noastra minte. Limbajul trupului poate fi interpretat cel mai bine atunci cand cunoastem cat de cat o persoana. Astfel se pot observa mai clar situatiile in care ni se spun lucruri neadevarate, devreme ce oamenii au tendinta sa-si schimbe comportamentul obisnuit atunci cand mint, conform psychology.com. De exemplu, o persoana calma va deveni mult mai agitata, in vreme ce indivizii nervosi din fire vor incerca sa para cat se poate de calmi. Atentie, observarea unui singur semnal nu inseamna automat ca avem de-a face cu un mincinos. Pentru a trage o astfel de concluzie este necesar sa identificam mai multe astfel de indicii la o persoana.

Priveste spre dreapta sus Rezultatele unor experimente au aratat ca exista o legatura intre zona din creier responsabila cu imaginatia si directia spre care privim. Astfel, daca o persoana priveste spre dreapta sus in timpul unei conversatii este foarte posibil sa se concentreze pentru a inventa o poveste. Din contra, atunci cand priveste spre stanga sus este activata partea din creier asociata cu amintirile, ceea ce inseamna ca incearca sa-si aduca aminte ceva ce s-a intamplat cu adevarat.  

Isi ascunde gura sau ochii 

Despre o persoana care evita privirea interlocutorului se spune, de regula, ca nu este sincera. Totusi, ar trebui sa fim atenti si atunci cand cel cu care vorbim ne priveste mult prea fix, de-a dreptul insistent. Este o tactica la care apeleaza mai ales persoanele obisnuite sa minta. Atunci cand mintim avem adesea tendinta de a ne acoperi cumva gura cu mana, spun psihologii. Asa ca fara sa constientizam ceea ce facem, ne jucam cu degetele in zona gurii sau in apropierea ochilor, ne atingem in mod repetat gatul, ne frecam nasul sau lobul urechii. Daca discutia are loc la masa sau in fata unui birou, persoana care minte are tendinta de a muta tot felul de obiecte intre el si persoana cu care vorbeste, ca si cum ar „cladi“ un zid de aparare. 

Clipeste des, transpira si respira alert  

In mod normal, o persoana clipeste o data la cinci secunde, dar clipitul se accelereaza atunci cand spunem o minciuna. La fel se intampla cu respiratia, care devine mai alerta. Uneori apar si pauze de respiratie, o modalitate prin care se incearca recapatarea controlului. Persoana care minte experimenteaza o stare de disconfort care o poate face sa transpire mai mult.

Inghite des si isi drege vocea Unul dintre primele semne ale starii de anxietate, stare pe care o resimte o persoana care minte, este uscarea gurii, urmata de inghititul in gol. Prin urmare, daca observam ca cel cu care vorbim inghite in sec sau isi drege vocea inainte de a raspunde unei intrebari, si face acest lucru in mod repetat, este foarte probabil sa fim mintiti.

Se aranjeaza excesiv si isi ascunde mainile Persoanele care isi tot aranjeaza cravata, ochelarii, manecile bluzei, netezesc cutele fustei sau indeparteaza tot felul de scame imaginare de pe haine in timp ce vorbesc, nu se simt in largul lor discutand despre acel subiect. De asemenea, atunci cand incercam sa oferim explicatii despre ceva ce nu este real, ne ascundem palmele in buzunare sau ne incrucisam mainile. Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca persoanele care gesticuleaza in mod obisnuit cand povestesc o intamplare, devin destul de rigide atunci cand spun o minciuna.

Abundenta detaliilor
O poveste incalcita, care abunda in detalii, dar si folosirea frecventa a unor formulari de genul „Adevarul este ca…“,  „Sincer iti spun“,  „Ai cuvantul meu ca…“, „Crede-ma cand iti spun“ pot indica faptul ca o persoana minte. Pentru a verifica daca relatarea este adevarata, la finalul conversatiei, dupa ce povestitorul se relaxeaza, puteti pune cateva intrebari legate de anumite detalii pe care le-a pomenit. Daca nu aveti de-a face cu un mincinos cronic, cu siguranta va oferi un raspuns diferit a doua oara sau va incerca sa evite intrebarile.

About Abdi

Check Also

Adam Schiff trivia: 42 amazing facts about the American politician

Adam Schiff is an American politician serving as as the U.S. Representative for California’s 28th congressional district since 2001. So let’s dive into some unknown and facts! His full name is Adam Bennett Schiff He was born on June 22, 1960 He is an American politician Serving as the U.S. Representative for California’s 28th congressional […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *