A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / ABDI Says / Telefoane mobile noi si vechi

Telefoane mobile noi si vechi

Tehnologia este un domeniu in care aproape in fiecare zi se intampla ceva: apare o aplicatie noua, un upgrade la o aplicatie veche, upgrade la sistemul de operare, telefoane noi, inventii noi.

Fiecare doreste sa se identifice cu propriul telefon si aloca un buget mai mare sau mai mic pentru achizitia acestuia. Daca bugetul nu este o problema, atunci daca apare un telefon nou din aceeasi gama, chiar daca este inca perfect din toate punctele de vedere cel existent, el este inlocuit fara nici o urma de regret.

Pentru telefoane au aparut si foarte multe accesorii: huse, folii protectoare de ecran, docking station, acumulatoare, etc. Apar aplicatii noi si practice, in minte imi vine cea din Apple Store-uri, prin care cu iPhone citesti codul de bare al produsului, clientul are toate datele inregistrare in baza de date Apple, daca este deja utilizator al produselor Apple, cardul bancar intra intr-un accesoriu atasat telefonului iPhone al vanzatorului si cand a ajuns la casa, clientul isi ia factura, emisa pe numele lui, gata platita. Mai dureaza pana sa vedem si la noi in tara, insa nu cred ca prea mult!

In Bucurestiul anilor 2000 existau o multime de chiscuri care vindeau cartele reincarcabile sau pe abonament. Ulterior, odata cu saturatia pietei, marea majoritate au disparut, ramanand o parte din acele chioscuri si magazine care ofereau si reparatii de telefoane. Altii, cum este servicio.ro, si-au mutat afacerea pe internet. Mai mult chiar, si-au extins reparatiile, de la reparatii telefoane, la reparatii tablete si reparatii laptopuri.

Cutremure au existat si la nivel mai mare, nu doar la nivelul chioscurilor bucurestene, asa cum s-a intamplat cu Nokia, lider in vanzari de telefoane, care acum se zbate sa supravietuiasca. Urmeaza RIMul cu Blackberry?

Asa ca daca observi ca iti merge greu laptopul, fie el Sony, Dell, Toshiba, Asus, IBM, HP sau altul go to service. Sitemul de operare e cel care e cauza problemei. La fel si cu tableta, indifferent daca e Samsung, Lenovo sau Kindle. Cu cele de la Apple e mai simplu, ca te conectezi la laptop cu ea si e aca noua, ca si cum ai reinstala totul. iOS sau MacOS e mai simplu si mai safe.

Evenimentul principal al saptamanii care tocmai s-a incheiat l-a reprezentat lansarea celor doua noi modele de telefoane mobile, iPhone 5S  si iPhone 5C (variant low-cost) in cadrul unui eveniment organizat la sediul central din Cupertino, California. Procesorul iPhone 5S, denumit A7, este de doua ori rapid decat cel de la modelul anterior, iar autonomia bateriei 250 de ore in stand-by, 10 ore in cazul in care vor rula video clipuri si tot atatea in timpul navigarii pe internet printr-o conexiune LTE.

Interesant este butonul Home cu cititor de amprente incorporate – Touch ID, care va ajuta la deblocare prin recunoasterea amprentei posesorului. Touch ID ajuta si la logarea si descarcarea de aplicatii, melodii si video-uri din magazinul online Apple. Si camera foto de la iPhone 5S are un senzor de 8 MP, balans automat pe alb, dual-LED si stabilizare digitală automata a imaginii.

About Abdi

Check Also

iPhone X — Unleash — Apple

Unleash a more powerful you. A11 Bionic chip on iPhone X. Learn more at Vainglory …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *