A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / ABDI Says / Tu esti un turist corect? Ai numai pretentii?

Tu esti un turist corect? Ai numai pretentii?

Gata, official a inceput vacanta scolarilor, prescolarilor, liceenilor si studentilor. Cei care au examene finale sau de admitere mai au insa cateva saptamani. Insa pentru marea majoritate a inceput vacanta de vara, iar caldura, adica canicula, ii indeamna deja sa-si stabileasca destinatiile de distractie. Corporatistii si ei deja si-au stabilit destinatiile de vacanta.

Interesant este ca pentru multi fotbalisti, vacanta s-a terminat. Ne referim aici la fotbalistii din campionatele mai sarace, care vor trebui sa inceapa jocurile europene din tururile preliminare. Pentru campionii adevarati, vacanta continua.

Destinatia preferata este la mare, iar litoralul romanesc ramane in topul preferintelor romanilor, iar anul acesta este chiar pe primul loc in acest top, chiar inaintea litoralului bulgaresc! 🙂 Normal, romancele sunt printre cele mai frumoase din lume. Nimeni nu ne lauda tara asa de mult cum ne lauda femeile! Rusoaicele le concuraza pe romance la frumusete, dar cum leul romanesc nu rivalizeaza deloc cu rubla ruseasca, romancele sunt … mai frumoase! Nu degeaba Mazare a promovat litoralul romanesc cu frumusetile autohtone.

Pentru romani, nu numai litoralul este o detinatie preferata, vara. Muntele este o optiune importanta, pentru racoarea din timpul noptii si “bronzul de munte”. In plus, multe piscine sau bazine de inot, multe cu apa termala. O minunatie. Iar preturile au devenit chiar mai accesibile decat anul trecut, asa cum am descoperit pe Booking Expert.

Revenind la litoralul romanesc, notabila mi se pare initiativa unui post de televiziune, care indeamna turistii sa semnaleze orice neregularitate pe care o intalnesc in vacanta. Din pacate calitatea serviciilor oferite nu poate creste, daca turistii nu sunt exigenti la randul lor cu cei care presteaza aceste servicii. Pentru aceasta este nevoie de educarea turistilor, pentru care sloganul “las-o ba, ca merge asa” este laitmotivul explicatiilor gasite pentru orice nu merge bine si care ii deranjeaza.

Explicatia ca turismul pe litoral nu dureaza la noi decat trei sau patru luni pe ani, nu ar trebui sa conteze deloc. Sa dispara cei care nu ofera servicii de calitate in turism , iar businessul pierdut de acestia sa fie astfel redirectionat catre cei care au investit in afacerea lor din turism si in personalul care presteaza serviciile oferite, oferindu-I acestuia si o retributie care sa-l determine sa fie correct.

Oare turistii romani sunt corecti cu ei insisi? Tu cat de correct esti fata de tine si ceilalti cand esti in vacanta? Tu te comporti diferit cand esti in vacanta in Romania si cand esti in vacanta in strainatate?

About Abdi

Check Also

Reclama Citiesbreak

Doua orase, o escapada: Tel Aviv si Ierusalim. Best free WordPress theme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *