A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / CLIENT / Uleiul de masline este hidratant si de regenerator al pielii

Uleiul de masline este hidratant si de regenerator al pielii

Uleiul de masline este folosit din antichitate, fiind atat aliment, cat si medicament. Cu un continut de acid oleic 55 – 83%, acid linoleic 4 – 21%, acid linolenic 1%, acid palmitic 10,5% si acid stearic 2,6% acest produs are numeroase beneficii. Culoarea uleiului de masline difera de la o zona la alta, de la un tip de ulei la altul si nu dovedeste calitatea uleiului. Uleiul de masline poate sa avea tente verzi (daca contine mai multa clorofila ) sau galbene aurii (pentru uleiul cu continut mai mare de caroten).

Beneficii pentru piele

Uleiul de masline este hidratant si de regenerator al pielii, deci este perfect pentru orice tip de crema dar mai ales pentru formularile pentru ingrijire pre sau post expunere soalara.

Este usor absorbit de piele, asa ca va oferi hidratare rapida si va oferi proprietati ocluzive reducand astfel pierderea de apa transepidermica. Are proprietati anti-inflamatorii excelente, fiind foarte bun pentru persoanele cu pielea inrosita.

Continutul de scualen mimeaza sebumul natural si ofere maxima hidratare si putere de absorbtie. Vitamina E ofera proprietati de catifelare si ajuta in intarzierea rancezirii uleiului. Si este un excelent umectant: atrage apa din atmosfera in piele!

Exista unele dovezi ca uleiul de masline poate fi in detrimentul pielii predispuse la acnee, datorita raportului mare de acid oleic, care ar putea inmultii bacteriile care cauzeaza acnee (P. acnes). Totodata calitatile ocluzive ale uleiului de masline sunt excelente pielii uscate dar nu sunt recomandate tenului predispus la acnee.

About Abdi

Check Also

Ce trebuie sa stie persoanele care doneaza sange

A dona sange inseamna a da o sansa la viata fie unei rude, unui prieten, coleg sau necunoscut. Cu toate acestea nu orice persoana poate face acest gest nobil, donarea fiind restrictionata de anumite criterii. Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca persoanele care vor sa doneze sange:
- varsta cuprinsa intre 18-60 ani;
- greutate corporala minima 50 kg;
- tensiunea arteriala: maxima nu depaseste 180 mmHg, iar minima 100 mmHg;
- valoarea hemoglibinei nu este mai joasa de 125g/l pentru femei si nu mai putin de 135 pentru barbati;
- nu prezinta afectiuni (detalii, mai jos);
- au trecut 60 de zile de la ultima donare.

La o donare se recolteaza 450±10% mililitri sange, iar intervalul de timp intre doua donari de sange nu poate fi mai mic de 60 zile.

Controlul si triajul medical in cazul donarii urmareste prevenirea oricarui risc, atat pentru cel care va dona cat si pentru beneficiarii acestui produs biologic. De aceea, controlul medical se bazeaza pe trei examene (clinic, de laborator si epidemiologic), prin care se pot stabili contraindicatiile donarii de sange.

Aceste contraindicatii pot fi: absolute (din cauze care exclud definitiv pe individ de la donare, cum sunt: hepatita, tuberculoza, sifilisul, rezecarea stomacului, maladia mitrala, cancerul operat si vindecat, etc.), relative (din cauze care pot fi variabile, cum este tensiunea arteriala de o anumita valoare, care poate ulterior scadea, greutate ponderala sub 50 kg, care ulterior poate creste, etc.) si temporare (din cauze care tin de anumite fenomene ciclice, cum sunt perioada menstruala, sarcina, alaptarea, precum si o stare febrila provocata de o viroza respiratorie trecatoare, etc.).

Donarea de sange este permisa numai persoanelor sanatoase cu varste intre 18 si 60 de ani intrucit in afara acestor varste nu exista garantia unui raspuns armonios din partea organismului fata de pierderea a 450 ml de sange), celor ce nu manifesta stari emotionale exagerate, teama persistenta fata de actul donarii sau o stare de oboseala, nu au consumat alcool sau o masa bogata in grasimi inainte de a se prezenta la recoltare, au de la ultima donare de sange minimum 60 de zile, nu au avut in ultimul timp pierderi de sange si nu au fost supusi unor interventii chirurgicale.

Si profesiunea donatorului poate constitui uneori o cauza a respingerii acestuia de la recoltare, cand exista pericolul potential al infectiilor (cazul mulgatorilor, ingrijitorilor de animale, maturatorilor) sau al unei oboseli fizice (soferi pe mijloace de transport in comun, piloti, operatori la masini grele).

Restrictiile de mai sus privind donarea de sange se explica asttel:
1. Starile emotionale exagerate sunt o expresie a afectarii sistemului nervos, cel care coordoneaza repartitia sangelui dupa necesitati, iar in acest caz raspunsul poate fi inadecvat.

2. Teama de actul donarii poate duce la o tulburare a circulatiei sangelui, manifestata printr-o lipotimie (lesin).

3. Starea de oboseala (dupa munca in schimbul de noapte sau dupa eforturi mari) poate constitui o cauza a adaptarii necorespunzatoare a circulatiei sangelui.

4. Intervalul de minimum 60 de zile de la ultima recoltare este considerat suficient pentru refacerea tuturor elementelor sangelui si rezervelor organismului pierdute cu ocazia ultimei recoltari.

5. Gravida nu poate dona sange, intrucat organismul sau trebuie sa acopere si nevoile viitorului copil, iar interdictia se prelungeste 18 luni dupa nastere, pentru ca organismul mamei sa-si refaca pierderile.

6. O priza obisnuita de sange este de 450 ml, cantitate care nu presupune nici un risc pentru donator, deoarece organismul are permanent in rezerva circa 300-400 ml de sange (pe care il foloseste cand se depun eforturi mari), precum si capacitatea de a reface repede sangele donat (cantitativ in 1- 2 ore), fara a fi necesar un tratament sau o alimentatie speciala, totul depinzind de modul in care organismul repartizeaza diversele cantitati de sange in raport de necesitati si de promptitudinea cu care se face aceasta permanenta adaptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *